Episodios

  • 37: איך עושים רי-דיסקאברי לעולם הבעיה? (ליאור סאסי, Lightricks)
    Jun 11 2025

    מה קורה כשמוצר שהגיע ל-Product-Market Fit פתאום מאבד רלוונטיות בגלל שינוי תרבותי עמוק? בפרק השבוע, רן ארז מארח את ליאור סאסי, מנהלת מוצר בחברת Lightricks, לשיחה מעמיקה על אחד האתגרים הכי מעניינים בעולמות ה-AI והקריאייטיב. ליאור משתפת במסע שעברה עם המוצר שלהם, פלטפורמה שמאפשרת ליוצרי וידאו ופרסומות לייצר סטוריבורדים בעזרת AI, ואיך צוות המוצר הבין שהדרך שבה יוצרים חושבים, פועלים ומייצרים תוכן השתנתה לגמרי.

    דרך שילוב חכם בין כלים כמו FullStory, ניתוח דאטה מסורתי, ושיחות עומק עם פרטנרים מהתחום (כולל ארי פולמן ולקוחות כמו מקאן), ליאור וצוותה גילו תופעה מרתקת: יוצרי תוכן החלו לתפוס את הבינה המלאכותית לא כעוזר טכני, אלא כשותף קריאטיבי. פתאום ה"סדר" וה"תהליך הלינארי" שאפיינו את עולם הווידאו התחלפו בזרימה ספונטנית, מעגלית וחופשית. התובנה הזו שינתה לגמרי את כיוון הפיתוח, מפרויקט של שיפור חוויית השימוש, לפרויקט של שינוי פרדיגמה.

    אבל מה עושים עם התובנה הזאת בפועל? ליאור מספרת על סדנה פנימית שערכו בלייטריקס, בה כל הצוות התבקש ליצור בעצמו טריילר, כדי להרגיש "על הבשר" איך נראית עבודה יצירתית בעידן החדש. המשוב שנוצר מהחוויה הזו לא רק שינה את המוצר, אלא גם את הדרך שבה הצוות חושב.

    ליאור תעביר הרצאה גם בכנס PMLive ב־29.6 באוניברסיטת תל אביב – אנחנו נהיה שם, ואתם גם מוזמנים להירשם כאן!

    קוד הנחה פעיל עד 18.6: productivy10x

    See omnystudio.com/listener for privacy information.

    Más Menos
    29 m
  • 36: האם הפיצ׳ר המנצח שלנו באמת מנצח? (ענבל הורן)
    May 28 2025

    איך ניגשים לשיפור פיצ'ר קיים עם עומק חדש? איך בודקים אם פיצ'ר באמת משפיע על מטריקות עסקיות? ולמה חשוב דווקא להסתכל על יוזרים שלא מצליחים?

    כשענבל הורן נכנסה למאנדיי, היא התחילה לעבוד על אזור מאוד בוגר במוצר, פיצ'ר ה־Updates, שנראה על פניו כמפוצח: 70% מהמשתמשים השתמשו בו באופן קבוע. אבל כשהיא והצוות התחילו לחקור את הנתונים לעומק הם גילו שהתמונה הרבה פחות ורודה - רק 30% מהמשתמשים ביצעו פעולה אחת של תקשורת בחודש, ולזה הייתה השפעה ישירה על האדופשן והנטישה של המוצר.

    בפרק ענבל משתפת בדרך שהם עברו, איך מצאו את הקשר הישיר בין פיצ'ר התקשורת לבין מדדים עסקיים כמו Time to Adoption ו־Retention, איך הצליחו להוכיח סיבתיות ולא רק קורלציה, ואיך כל זה עזר להם לבחור איפה בדיוק להתמקד.

    בפרק רן ארז וענבל מדברים גם על מודל הקרחון, שמתאר שלוש שכבות של יוזרים: אלה שפשוט לא גילו את הפיצ'ר (Discovery), אלה שכן מכירים אבל מנהלים את התקשורת שלהם מחוץ ל־Monday, ואלה שלא יכולים להשתמש בו בכלל - לרוב בגלל מגבלות רגולציה או אבטחת מידע. לכל שכבה כזו נבנתה אסטרטגיה שונה – משיפורים בממשק, דרך אינטגרציות עם Slack ו־Email, ועד בנייה של יכולות הרשאות מתקדמות שיצרו Trust ואפשרו שימוש חדש בפיצ'ר.

    ענבל תרצה גם בכנס PMLive ב־29.6 באוניברסיטת תל אביב – אנחנו נהיה שם, ואתם גם מוזמנים להירשם כאן!

    See omnystudio.com/listener for privacy information.

    Más Menos
    28 m
  • 35: איך צמצום נכון במוצר יוצר אימפקט גדול (ליאת פלד, פנגו)
    May 14 2025

    איך הופכים רעיון טכנולוגי שאפתני לפיצ'ר אמיתי שמשתלב בתוך מוצר מורכב ובאמת מייצר ערך? בפרק הזה ליאת פלד, VP Product פנגו, מספרת לרן ארז על הדרך שעברה עם הצוות שלה כדי לפתח את פיצ'ר סריקת השלטים, כזה שמזהה מתוך תמונה של שלט חניה האם מותר להחנות, מתי ואיפה. זה נשמע פשוט, אבל מאחורי הקלעים עומדים אין ספור אתגרים: מאי-ודאות טכנולוגית, דרך בחירה מדויקת של Use case אחד מתוך אינסוף תרחישים, ועד להחלטה מודעת לא לנסות לפתור את כל הבעיה אלא רק את החלק שהכי חשוב למשתמשים.

    ליאת משתפת על הפיצ’ר הקודם שנכשל, על הניסיונות שפגשו את מגבלות המציאות, ועל ההזדמנות שנוצרה כשהעירייה שינתה את חוקי המשחק. היא מדברת על תהליך קבלת ההחלטות: איך לצמצם בלי לפגוע בחוויית המשתמש, איך למדוד ערך גם כשאין פעולה ישירה באפליקציה, ולמה לפעמים “חוסר הצלחה” בהאקתון דווקא פותח דלת לרעיון שעובד.

    See omnystudio.com/listener for privacy information.

    Más Menos
    27 m
  • איך עושים ולידציה להזדמנות חדשה במוצר קיים? (השמעה חוזרת)
    Apr 16 2025

    איך עושים ולידציה להזדמנות חדשה במוצר קיים? מתי עדיף להשתמש במשאבים הקיימיים ולא למהר לפתח חדשים? ולמה למנהלי מוצר כדאי לפעמים להיות גם קצת אנשי עסקים?

    כמנהלי מוצר אנחנו עלולים למצוא את עצמנו הרבה פעמים בפוזיציה של אלו שצריכים להגיד ׳לא׳.. אנחנו נחשפים להרבה מאוד הזדמנויות, והצורך להתפקס על המשימה הנוכחית מצד אחד והחשש מלפספס הזדמנויות מצד שני - מאלץ אותנו לבחור כל הזמן באופן אקטיבי על מה אנחנו מתמקדים ועל מה אנחנו מוותרים. הדרך להכריע בסוגיות כאלו היא כמעט תמיד ולידציה - מספר שלבים שיוכלו להכריע האם ההזדמנות החדשה שזיהינו שווה השקעה.

    השבוע בפודקאסט רן ארז מדבר עם רון קמחי, Senior Product Manager בחברת monday.com, שמספר כיצד זיהוי נכון של הזדמנות הוביל לפיתוח מערכת ה-CRM (ניהול קשרי לקוחות) של מאנדיי. הם מדברים על כיצד וידאו שאכן יש פה הזדמנות שנכון להתפקס עליה, איך גייסו את החברה לטובת הפיתוח החדש, ואיך הצליחו לפתח את המוצר כצוות קטן של "מפתח וחצי".

    See omnystudio.com/listener for privacy information.

    Más Menos
    24 m
  • מה מנהלי מוצר יכולים ללמוד מהמוצר הכי ויראלי בשוק? מחשבות על Base44
    Apr 2 2025

    בשבועות האחרונים קהילת הטק בישראל לא יכלה להתעלם מ-Base 44, המוצר החדש של מאור שלמה, שהתפוצץ תוך פחות מחודשיים עם יותר ממאה אלף משתמשים ו-ARR של מעל 100,000 דולר (נכון להקלטת הפרק!). אבל איך זה קרה כל כך מהר, ומה אנחנו יכולים ללמוד מזה כמנהלי מוצר?

    בפרק הזה אנחנו צוללים להצלחה של Base 44, מנתחים איך כלים מבוססי AI משנים את הדרך שבה בונים מוצרים, ואיזה תובנות מנהלי ומנהלות מוצר יכולים לקחת לעבודה היומיומית שלהם. נדבר על הדרך לקיצור הזמן עד לרגע קבלת הערך עבור המשתמשים, על תמחור חכם, ויראליות מובנית, וגם על האתגרים שבאים עם הצמיחה המהירה.

    See omnystudio.com/listener for privacy information.

    Más Menos
    20 m
  • 33: איך עוזרים למשתמשים שלנו להתחיל, או: מה עושים עם בעיית הדף הלבן? (רזיאל איינהורן, Pecan AI)
    Mar 19 2025

    איך יודעים שהפתרון שלנו עובד? למה לפעמים חוויה קלה מדי דווקא עלולה לפגוע בהבנה של המשתמשים? מה אפשר ללמוד מחוויות Co-pilot ואיך ליישם אותן נכון?

    איך אנחנו כאנשי מוצר יכולים להתמודד עם הרגע שבו משתמשים נכנסים למערכת, אבל לא ממש יודעים איך להתחיל? רזיאל איינהורן, פרודקט ב-Pecan AI, משתף בתהליך שעברו כדי לפתור את "בעיית הדף הלבן".

    בפרק רן ארז מדבר עם רזיאל על הניסיונות שלהם בחברה עם טמפלטים, מה לא עבד שם בדיוק, על המעבר לחוויית מחברת אינטראקטיבית, שילוב AI בתהליך האונבורדינג, ולמידה ממשתמשים באמצעות ראיונות. וגם - איך הם הצליחו לדחוף את הקונברז׳ן שלהם מ-5% ל-40% בעזרת הקו-פיילוט שלהם, ומה הם למדו בדרך.

    See omnystudio.com/listener for privacy information.

    Más Menos
    33 m
  • 32: איך מאזנים בין טווח קצר לטווח ארוך בבניית רואדמאפ? (יהונתן כהן, Upwind)
    Mar 5 2025

    מנהלי ומנהלות מוצר מתמודדים עם דילמה מתמדת: איך לזוז מהר ולספק ערך ללקוחות, בלי לוותר על חדשנות והשקעה בפתרונות ארוכי טווח? בפרק הזה אנחנו צוללים בדיוק לשאלה הזו עם יהונתן כהן, VP Product ב-Upwind.

    בפרק רן ארז מדבר עם יהונתן על איך לזהות הזדמנויות מתוך בקשות קטנות של לקוחות, איך להחליט אם להשקיע ב-POC זריז או בפיצ'ר עמוק יותר, ואיך מוודאים שהמוצר נשאר קוהרנטי ולא הופך ל"פרנקנשטיין". יהונתן משתף בגישה של הצוות שלו לניהול Roadmap, לתיעדוף, וליצירת תהליכים שמאפשרים קבלת החלטות מהירה ומדויקת.

    See omnystudio.com/listener for privacy information.

    Más Menos
    24 m
  • איך הופכים את המוצר שלנו להרגל (פרק מתוך Startup for Startup)
    Feb 19 2025

    איך הופכים את השימוש במוצר שלנו להרגל? מה החשיבות של שבעת החברים הראשונים שלנו בפייסבוק? למה כדאי לשלוח נוטיפיקיישנס ליוזרים שלנו?

    לכל חברה יש שלושה מנועי צמיחה - Acquisition (רכישת משתמשים), Retention (שימור משתמשים) ו - Activation - הפיכה של משתמשים למשתמשים פעילים. על מנת לוודא שמשתמש חדש יהפוך למשתמש קבוע במוצר, הוא צריך למצוא בו ערך ולרצות להשתמש בו. אחת הדרכים הכי טובות לעשות את זה היא להפוך את השימוש במוצר להרגל עבור המשתמשים שלנו - כזה שנכנס לחלק מהשגרה שלהם.

    אם נקביל את זה לחוויה שרובנו וודאי מכירים, העובדה שנרשמנו לחדר הכושר וקנינו בגדי ספורט, מגבת מיוחדת לזיעה ובקבוק מים יפה - לא מבטיחה שנתאמן כל שבוע ונחדש את המנוי לשנה נוספת.

    השבוע בפרודקטיבי אנחנו מביאים פרק מוצרי מתוך הפודקאסט ״Startup for Startup", ששודר לראשונה בסוף 2021. בפרק דריה ורטהיים מדברת עם מיכל לופו, שהייתה Group Product Manager, ועם סתיו לוי, שהייתה Product Manager במאנדיי, על הדרך ליצירת הרגל אצל המשתמשים שלנו. הן מדברות על שלושת השלבים שחייבים להתקיים בשביל ליצור הרגל, על האתגרים ביצירת הרגלים לקהלים שונים במוצר, ועל איך יודעים שהצלחנו.

    See omnystudio.com/listener for privacy information.

    Más Menos
    33 m